Uimisen lähtötasotestin jälkeen oli vuorossa pyöräily ja juoksu. Jokaisen testin välissä pidin välipäivän. Ideana oli siis saada vertailuarvo n. 1/3 puolimatkan mittaiselta matkalta jokaiselta triathlonin osa-alueelta. Uinnista kertoilin täällä.

Pyöräilytestin veivasin kuntosalilta löytyvällä Tunturi GO 30 -kuntopyörällä. Otin pohjaksi tunnin ajan, kehitystä vertaillaan ajetulla matkalla. Toinen vaihtoehtohan olisi vakioida matka ja vertailla aikaa. Pyöräilytulokseen vaikuttaa moni asia, mutta kun pyörä on ostettu (halvin mitä löytyi), voi helposti vaikuttaa tekniikkaan (ajoasento jne.), kuntoon ja painoon (vielä pari kiloa voisi tiputtaa).

Näistä asioista kuntopyörätesti mittaa oikeastaan vain kuntoa, mikä onkin hyvä, koska näin saadaan muut tekijät eliminoitua ja nähdään harjoittelun tulos. Todellisessa pyöräilyssä ajoasento on suurimpia vaikuttajia ilmanvastuksen takia. Myös paino vaikuttaa, erityisesti ylämäissä, ja toki ylipaino lisää myös ilmanvastusta.

Mitenkä se kammen veivuu sitten sujui? Katso videolta, kuinka miehen kävi:


Tänään vuorossa oli 7 km juoksu, jossa päätiin, toisin kuin pyöräilyssä, pitää matkan vakiona ja ottaa vertailupohjaksi käytetyn ajan. Juoksu lähti parin kilometrin lämmittelykierroksilla, jolloin pidin vauhdin 6:30 – 6:00 min / km tasolla. Sen jälkeen otin itsestäni irti loppumatkalla sen verran kuin sain. Juoksu meni muuten hyvin, mutta kun puolessa välissä keho alkoi olla lämmin ja happi kulkea jotenkuten, alkoi polveen sattua. Vaikka purin hammasta ja juoksin maaliin, ei tulos ehkä ollut täysin optimaalinen. Vauhti on kuitenkin kesän juoksenteluista noussut, ja kivuista huolimatta sain viimeisen kilometrin loppukirin vauhdiksi 11 km/h. Keskinopeudeksi seitsemällä kilometrillä tuli 10.4 km/h ja keskitahdiksi 5:46 min/ km.

Screenshot 2017-10-13 16.22.18

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s