triathlon-1Seuraan liikkumistani Suunnon Movescount.com -sivuston kautta. Tavoitteenani on vähintään puoli tuntia päivässä, mikä vastaa varmaan suurin piirtein nykyisiä liikuntasuosituksia.  Kun tänään kirjasin lyhyehkon pyöräilylenkkini ja katsoin menneen viikon saldon, oli tulos masentava: 26 minuuttia, jotka tänään vietin satulassa. Näillä ei voiteta Savon Hawajilla ensi kesänä. (Ehkä harjoitusmääränä 3,5h viikossa ei muutenkaan riitä ikäsarjan voittoon, mutta uskon pääseväni alle seitsemän tunnin aikaan. Vielä on kesää, talvea ja kevättä jäljellä.)

Syytkin harjoituspuutokseen ovat tietysti selvät: kokouksia oli viikolla lähes joka päivälle ja viime perjantain pitkä juoksulenkki siivitti päälle flunssan, joka tuntui jo menevän ohi käydäkseen loppuviikosta uudelleen kimppuun tuorein voimin.

En jaksa silti olla masentunut. Eilen tulivat myyntiin Finntriathlonin ensi kauden liput ja lunastin oman paikkani Joroisten puolimatkalle 21.7.2018. Kun en kuulu mihinkään viralliseen urheiluseuraan, keksin pyytää paikallista yrittäjää, Kärkkäisen Mattia sponsoriksi kilpailuun. Niinpä edustankin ensi kesänä ylpeänä joukkue Peltolan Blue´ta. Ensi alkuun Matti lupasi palkkioksi jo ihan teknisen paidan(!) – katsotaan, johtavatko neuvottelut jatkossa laajempaankin tukeen.

triathlon-1-2Loppukesän alennusmyynneistä hankkimani Merida Ride 90 -katupyörä tuntuu hintansa väärtiltä. Se oli halvin katupyörä, jonka onnistuin löytämään, alennuksessa alle neljän sadan euron. Lisäksi hankin pyöriin aerotangot eli kuvassa näkyvät etukahvat matalamman ja kevyemmän ajoasennon mahdollistamiseksi.

Muutama lenkki on takana ja aika paljon säätämistä. Pikkuhiljaa kokeilemalla olen onnistunut hiomaan ajoasennosta sopivampaa ja nopeampaa. Suurimman merkityksen teki satulan säätäminen oikeaan korkeuteen. Tänään alensin ohjaustankoa poistamalla spacereitä, siirsin satulaa eteenpäin tangoilla ajamista varten ja hain tangoille oikeaa asentoa, jotta niillä ajaminen ei vaatisi puristamista tai jännitystä käsistä. Asento alkaa löytyä. Satulalaukussa kulkeva monitoimityökalu on ollut lenkeillä tiuhassa käytössä. Saa nähdä, joko kohta saisi jo ajella ilman jatkuvaa säätelyä.

Tekniikan ihmelapsi en ole, mutta seuraavaksi pitää varmaan opetella säätämään vaihteita. Siitä taidosta lienee hyötyä, kun pyörästä löytyy halvat Shimano Claris -vaihteet. Olen liikkeellä halvimmilla välineillä, joten talvisodan henkeä täytyy löytyä. Hiki säästää tunnetun sanonnan mukaan verta, mutta säästää se myös rahaa. Hikoillaan siis, kun ei ole sitä rahaa rajattomasti upottaa harrastuksiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s