Kymmenen kiloa kuukaudessa, helppoa laihdutusta? Jos se olisi mahdollista, niin ei kai maailmassa olisi lihavia ihmisiä, ajattelin. Silti Tim Ferris väittää niin ja on rikastunut kirjallaan 4-Hour Body. Eihän se koittaminen toisaalta mitään maksakaan, mietin, ja yritin pudottaa kymmenen kiloa kuukaudessa.

Jouduin pettymään. Ensimmäisen kuukauden aikana laihduin vain kuusi kiloa, josta n. 4 kg rasvaa (Fitbit-vaa’an analyysi). Seuraavien muutamien kuukausien aikana painoni tippui vielä 4-5 kiloa lisää, kun noudatin dieettiä kevyemmin, niin että n. puolen vuoden jälkeen olin laihimmillani koko aikuisikäni aikana ja painoindeksini ei enää ollut lähelläkään sairaan ylipainon rajoja. Kertaakaan ei tullut nälkä ja vähän aikaa dieetillä oltuani ei sokeria edes tehnyt mieli. Yllä olevasta kuvasta näkyy painoni kehitys ja alempana rasvattoman massan osuus. Luulisin että Fitbit Arian rasvaprosenttiarvio heittää kohdallani n. 5% verran.

Ruokavalio on helppo oppia ja helppo noudattaa. Pääajatuksena on, että mitään, mikä nostaa verensokeria liikaa, ei syödä tai juoda.

Alla Ferrisin dieetin perussäännöt. Tarkemmin ruokavaliosta voit lukea täältä, mutta suosittelen ostamaan kirjan. Ruokavalion lisäksi Ferris suosittelee liikuntaa ja ravinteita.  Ja esittelee koko joukon muitakin jippoja laihduttajalle. Vain yhdistämällä nämä kolme pitäisi tuo maaginen kymmenen kiloa kuukaudessa saavuttaa. Ensimmäiset omat kiloni laihdutinkin vain syömällä, joten ehkä tulokseen ei tarvitse olla pettynyt.

  • Sääntö 1: Vältä kaikkia valkoisia hiilihydraatteja (ja kaikkea mikä voi olla valkoista)
  • Sääntö 2: Syö samoja aterioita koko ajan.
  • Sääntö 3: Älä juo kaloreita.
  • Sääntö 4: Älä syö hedelmiä.
  • Sääntö 5: Yhtenä päivänä viikossa syö mitä haluat ja niin paljon kuin haluat.

 

Kommentteja:

  • Leivät, pastat, perunat joutui jättämään pois. Tilalle Ferris suosittelee vahvasti papuja, koska pelkistä kasviksista on vaikea tulla kylläiseksi tai saada tarpeeksi energiaa. Sokereita vältellään niiden verensokeria nostavan vaikutuksen vuoksi: tasainen verensokeri pitää ruokahalun matalana ja estää ravinnon varastoitumisen rasvaksi.
  • Omia perusaineksiani oli pakastevihannespussit ja kananmuna, lohi, kana ja jauheliha. Nyt olen opetellut tekemään herkullista Chili Con Carnea.
  • Juomista maito vaihtui veteen.
  • Hedelmien fruktoosi on kuulemma todella huono, eikä terve ihminen kaipaa jatkuvasti hedelmiä. Ei niitä esi-isillämmekään koko ajan ollut.
  • Lauantaisin söin ja join mitä huvitti ja niin paljon kuin huvitti. Pitsa ja Lontoo rae suklaa olivat perusaterioitani, mutta vähän aikaa dieetillä oltuani huomasin, että ei oikein tehnyt mieli edes syödä kuin puolikas suklaalevy. Sen jälkeen teki jo pahaa.

 

N. vuosi dieetin aloittamisesta painoni on noussut lähelle 82 kiloa, joten ajattelin koittaa pudottaa painoani ja ennen kaikkea rasvaprosenttia jonkun verran alemmas dieettiä noudattaen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s