Rautalammilla tapahtuu aina vähän enemmän. Täällä nuoret rakentavat itselleen maakunnan parhaan skeittirampin, joka laitetaan kylän keskipisteeseen. Täällä perustetaan oma puolue ja viedään se valtuustoon kolmella ehdokkaalla. Täällä haudotaan median tulevaisuutta, kansanjournalismia. 

Muun muassa kaikkia näitä asioita yhdistää tämä mies, Markus Sjöberg, joka on paitsi tuleva kunnanvaltuutettu myös startup-yrittäjä, joka yrittää valloittaa maailman LocationNews -yrityksellään. Se on paikannukseen perustuva uutispalvelu, joka tarjoaa mahdollisuuden myös kansalaisjournalismiin, eli siihen että kuka tahansa voi kertooman alueensa asioista, blogata tai muuten julkaista juttuja, jotka lukija sitten löytää sijainnin perusteella.

Vakiintuneelle puoluetoimijalle, kuten minulle Markuksen ajatukset tuntuvat monesti hapatukselta. Miksi ei voisi vaikuttaa perinteisen puolueapparaatin kautta? Onko suoran vaikutuksen kanaville oikeasti tilausta? Eikö olisi parempi, jos ihmiset sitoutuisivat, pelkkään innostukseen ei voi luottaa. Silti, kun katson hyvää ystävääni, voin vain todeta että aika pitkälle niilläkin eväillä pääsee.

Matalan profiilin osallistumisen voimaa ei pidä aliarvioida. Kun äänestysprosentit laskevat ja populismi jyrää on osallistuva kanssavalta selkeästi tulevaisuutta. Varsinkin nuoret eivät halua, että joku vaikuttaa heidän puolestaan. He haluavat vaikuttaa jonkun kanssa. Markus on elävä esimerkki siitä.

LocationNews on nyt kaikkien testattavissa. Itse aion hyödyntää sitä jatkossakin ja tämä on ensimmäinen kokeiluni järjestelmällä.

Tulevalla kunnanvaltuutetulla on aikaa hyppiä osin itse rakentamallaan skeittirampilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s