Rautalammin keskustan valtuustoryhmä, sisältäen myös valtuutetut vihreistä, kristillisdemokraateista ja kokoomuksesta esitti, että Rautalammilla jatketaan sote-selvityksen tekoa laajalta pohjalta. Asiasta keskusteltiin puolitoista tuntia. Lopulta esitys sai laajan kannatuksen äänin 18-3.

Esityksemme:

Valtuustoryhmämme esittää, että Rautalammin kunta selvittää laajasti mahdollisuutensa turvata terveyskeskus- ja muiden sote-palveluiden saanti Rautalammilla lähipalveluina. Yksityisten palveluntarjoajien toimintaedellytykset Rautalammilla on myös turvattava. Uusi valtuusto tekee päätökset toimenpiteistä selvitysten ja kilpailutuksen perusteella. Selvitysten tuloksia täytyy esitellä ajoissa ja riittävässä laajuudessa sekä istuvalle että uudelle valtuustolle.

 

Kunnan tulee:

 

  1. selvittää sote-palveluiden yksityistäminen lähipalveluiden turvaamiseksi ja tarvittaessa tehdä kilpailutus käyttäen ulkoista asiantuntijaa. Kunta pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä kilpailutuksessa tehdyt tarjoukset. Asiasta tehdään erillinen päätös.
  2. kunta selvittää neuvotellen maakuntatoimijoiden kanssa erilaiset kokeilumahdollisuudet maakunnan kanssa.
  3. kunta selvittää, minkälainen palveluverkko sote-palveluissa on ja mitä tapahtuu sote-palveluille ja työntekijöille vuoden 2019 jälkeen, jos kunta ei toimi asiassa mitenkään
  4. kunta selvittää Suonenjoen kaupungin ja muiden naapurikuntien sekä terveydenhuollon kuntayhtymän kannat yhteistyöhön ja mahdolliseen yhteiseen yhtiöittämiseen sekä muut yhtiöittämismahdollisuudet

 

Selvitykset tekee luottamuushenkilöitä ja virkamiehiä sisältävä parlamentaarinen työryhmä.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s