View this post on Instagram

Köyhällä ei ole varaa tehdä paljon, mutta itseään voi rikastuttaa käymämällä vaikka museoissa. @vbvalokuvakeskus on kaksi hyvää näyttelyä, Nanna Hännisen ja Iiu Susirajan. Hännisen teokset ovat varmasti ja teknisesti tarkasti kuvattuja ja puhuttelevien nimiensä kautta avautuvia astelelmia ja abstraktioitakin. Esimerkiksi hännisen lapsia esittävät kuvat saavat aivan omanlaisiaan merkityksiä isoksi kasvamisen pakkoon viittaavistta nimistä. Kauniit sävyt ja asettelun oivaltavat rinnakainasettelut tekevät minimalistisesta näyttelystä visuaalisesti oivaltavan ja miellyttävän ja samalla ajatuksia herättävän. Susirajan kuvien ja erityisesti videoteosten jälkeen Hännisen varautunut tyyli ei valitettavasti tunnu miltään. Kun katsoja istuu valkoiselle penkille, ei hän aavista minkälaiseen piinapenkkiin pääsee. Susirajan videoteos, jossa artisti mm. sylkee omille, peilissä näkyville, kasvoilleen saa tunteet myllertämään ja monenlaiset ajatukset juoksemaan päässä. VBn jälkeen pistäydyin vielä Kuopion taidemuseoon, jossa oli kolme näyttelyä. Alakerran Dreams-näyttelystä mieleen jäi vain Harri Larjoston Uni-kuvasarjat, joissa mustavalkoisella valokuvalla on luotu vahva unenomainen ja yllättävä tarina. Se, ja äänikaappi johon pääsi sisälle. Jo kaappiin astuminen, narisevan oven kiinni vetäminen loi oudon tunnelman jota teos itse vain vahvisti. Pakkaspäivä-näyttelystä mieleen jäi vain Inari Krohnin Talviuni. Tyttö tai nainen lehden suojassa, talvinen metsä. Voisin itsekin käpertyä johonkin piiloon ja nukkua kevääseen. Taiteilijan matkassa -näyttely puhutteli myös. Rissasen, Simberg, Gallen-Kallela, Laura ja Eero Järnfelt ja erityisesti lukuisten tuoreempien maalareiden herkät "selfiet" ja toveripotretit olivat näkemisen arvoisia. Von Wrightin linnut totean omavaltaisesti sinänsä hienoiksi, mutta yliarvostetuiksi. Kaikki nämä yhteensä 14 eurolla. Mitä aikoja elämmekään! #taide #kuvataide #valokuvaus #taidemuseo #kuopio #vbvalokuvakeskus #kuopiontaidemuseo #kulttuuri #pahismuseossa

A post shared by Juho Pahajoki (@juhopaha) on

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s