Savon Sanomat 19.2.

”Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin mukaan kylmän sodan jälkeisen taloudellisen ja poliittisen globalisaation aika on ohi. Hän hamotteli puheessaan uutta ”demokraattista ja oikeudenmukaista” maailmanjärjestystä, jossa valtiot edistävät omaa etuaan itsemääräämisoikeutensa ja kansallisen identiteettinsä pohjalta. – Jos halutaan, sitä voidaan kutsua länsimaiden jälkeiseksi ajaksi, Lavrov muotoili.”

Tämän pitäisi soittaa syvästi hälytyskelloja kaikkialla länsimaissa. Trumpin voitto on rohkaissut Venäjän suoraan julistamaan agendaansa: ”oikeudenmukaista” maailmanjärjestystä, jossa suurvallat edistävät omia etujaan kansallisten (kuviteltujen tai todellisten) identiteettien kautta asevoimin kansainvälisistä sopimuksista tai instituutioista huolimatta. Tämä on Ukrainan sodan, pienten vihreiden miesten ja Molotov-Ribbentrop -sopimusten maailma.

Tämä on maailma, jota jotkut suomalaiset hyväntahtoiset hölmöt hurraavat juhlien brexitiä ja Trumpia tajuamatta, että meidän geopoliittisessa tilanteessa elävän pienen valtion turva on viime kädessä aina kansainvälinen oikeus, koska mikään määrä jalkamiinoja, hävittäjiä tai rynkkymiehiä ei riitä, jos kaikki pidäkkeet suurvaltojen hillittömiltä pyrkimyksiltä riisutaan. Sitä tarkoittaa ”lännen jälkeinen aika”, ei mitään uutta Suur-Suomen rakentamista, jossa valkoinen kokolihaa syövä heteromies nousee emäuurosten Trumpin ja Putinin johdolla uuteen kukoistukseensa.

Lavrovin ”demokraattinen ja oikeudenmukainen” on Venäjän ja Trumpin rakastamaa orwellilaista uuskieltä, joka on tuttua jo kylmän sodan ajalta. Jo yläkoululaisena ymmärsin, että jos maan nimessä täytyy olla sana demokraattinen tasavalta, ei se silloin tosiasiassa ole demokraattinen. Oikeudenmukaisuutta kai se on vahvimmankin oikeus, mutta sitäkö myös suomalaiset hyväntahtoiset hölmöt todella haluavat?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s