Syysauringossa oli vielä hyvä kelliä pokejahdissa

Aloin pohtia omaa suhtautumistani talviurheiluun, kun sain lukea että Kaisa Mäkäräinen voitti tänään näytöstyyliin. 

Urheilussa olen enemmän yksilölajien kuin joukkuelajien mies, ja ehdottomasti enemmän tekijä kuin seuraaja. En muista milloin olen ehtinyt katsoa urheilua televisiosta. Kyllähän suomalaismenestys tietysti lämmittää mieltä lajissa kuin lajissa.

Oma talviurheilusuosikkini on kuitenkin ihan muu kuin perinteiset hiihdot ja luistelut. Onni-poikani kanssa olemme nimittäin aloittaneet vuotemme tiukalla Pokemon-rypistyksellä. Tuskin päivääkään on kulunut ettemme ole kulkeneet yhteensä reilun parin kilometrin reittiämme puhelimet kädessä keinotekoisia ötököitä pyydystäen. Välillä olen suostutellut kohta kuusivuotiaan vartin luisteluharjoituksiin sillä houkutuksella, että lähdemme sen jälkeen pelaamaan. 

Omat muistoni kouluaikojen luistelu- ja hiihtopäivistä ovat karut – en soisi vastaavaa omille lapsilleni. Siksi katsonkin näitä talvilajeja mielummin televisiosta. Varsinkin Onni on talviurheilun suhteen isäänsä tullut, mutta kyllä ne taidot pilkuhiljaa karttuvat, kun harjottelee. Sekä poika että tuleva liikunnanopettaja säästyy monelta harmilta, kun vaikka ne luistelun perusteet tahkotaan tarpeeksi nuorena. 

Treenin jälkeen onkin kiva suunnistaa kävelylle kylälle pokemoneja etsien, pokestoppeja ja gymejä kiertäen. Välillä peli kyllä tuo kyllä armeija ampuma(hiihto)ajat mieleen. Sormia palelee viimassa kännyä räplätessä kuin ampumaradalla alokasaikana tammipakkasissa konsanaan. 

Mutta mikä muu saisi tunnin kävelylle päivä toisensa jälkeen pakkaseen? Saatan hiihtää viisi kilometriä kahdesti talvessa kun aurinko paistaa keväthangille, mutta minulle tuo lapseni kanssa vietetty yhteinen talviliikuntahetki Pokemonien merkeissä on korvaamaton. Olkoonkin että se tapahtuu osittain kännykkä kädessä. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s